Even voorstellen

Zoals het een goed opgevoed stelletje ongeregeld betaamd is het wel zo netjes als we ons even voorstellen.

Bij 99% van de kermisgangers zal het wel bekend zijn maar we willen die ene procent niet achterstellen. We zijn een groepje vrijwilligers die gezelligheid hoog in het vaandel hebben (daarom vergaderen we ook zo vaak) en het leuk vinden om tijdens de kermis dingen te organiseren waar zoveel mogelijk mensen plezier aan beleven.

Vaak valt het startschot voor ons al in januari als de kerstboom nog na ligt te smeulen op de brandhoop. Het gaat dan om het evalueren van het afgelopen jaar en voorzichtig ideeën op tafel leggen voor het aankomende jaar. Na het eerste overleg komt alles vaak in een stroomversnelling en voor we het weten ligt er weer een nieuw programma. Hier komt het voorstelrondje:

Ome

Ome, onze Godfather. Hij gaat over de financiën en wij verdenken hem er wel eens van Zeeuws bloed te hebben. De slogan “geen cent teveel hoor” past hem als een maatpak. Nee zonder dollen, Ome doet dat goed, hij weet precies hoe lang de financiële duimstok is en weet het subtiel te brengen als iets niet kan. Ook is hij de voorzitter bij de vergaderingen heeft als taak het zooitje in het gareel te houden. Als hij begint van “nou kinders nu weer even serieus” weten we  dat het te gezellig is.

Jaap

Jaap is onze business developer en PR man, hij onderhoud contact met iedereen die ook maar wat met de kermis te maken heeft. Of het nou sponsoren, brandweer of kermisgangers zijn, het maakt hem niet uit. Hij kan lullen als Brugman en wij hebben het vermoeden dat het vroeger bij het consultatiebureau fout gegaan is. Bij zijn inentingen hebben ze per ongeluk een grammofoonnaald gebruikt (ja ook hij stamt uit die tijd) in plaats van een injectienaald.

Janneke

Janneke deelt de PR functie met Jaap. Janneke is van een jongere generatie en is de schakel tussen de jongeren in het dorp en de kermiscommissie. Zij werkt in de horeca en kent daar veel mensen van. Verder is ze de rechterhand van Dorus, onze ICT’r, en ondersteunt hem waar mogelijk (zowel zakelijk als privé). Ook verzint zij, gezien haar sportieve verleden, nieuwe zeskamp onderdelen. Tevens verzorgt zij de notulen tijdens de vergadering, heel belangrijk omdat er anders, gezien de gemiddelde leeftijd, geheid dingen vergeten worden.

Dorus

Dorus, de linkerhand van Janneke, is zoals hierboven al gemeld, onze ICT’r en deze website is zijn kindje. Hij is, tenminste.. tijdens onze vergaderingen, een rustige jongen die, onder het genot van een flesje pils, helemaal op kan gaan in zijn laptop. Zich afsluiten voor de overige, meestal rumoerige leden, is zijn sterke kant. Ook de lay-out van onze poster is van zijn hand. Dorus is ook een man van digitale veiligheid. Als hij een document voor commentaar door mailt, bijvoorbeeld de poster, doet hij dat in zo’n bestand dat niemand er iets mee kan.

Frank

Frank is meer van de technische kant. Hij word gekscherend wel McGyver genoemd omdat er voor elke technische oplossing wel een uitdaging gevonden wordt (of was het andersom?). En als hij het zelf niet kan heeft hij altijd wel een adresje waar het wel geregeld kan worden. Ook schrijft hij de stukjes voor onze Facebook pagina en deze worden, tot zijn eigen verbazing, goed gelezen en gedeeld. Nu maar kijken of hij ook inspiratie op kan doen voor deze site. En….. ook niet geheel onbelangrijk, hij is de schakel tussen de kermisexploitanten, de gemeente en de kermiscommissie.

Aart

Aart heeft zich na veel zeuren van onze kant dit jaar aangemeld als commissielid. Van Aart kunnen we tot nu toe alleen melden dat hij altijd op slippers loopt (het gerucht gaat dat hij ook veiligheidsslippers heeft, vanwege zijn kalknagels (CE gekeurd) zou hij geen stalen neuzen nodig hebben). Verder regelt hij ook de maandag afterparty, dus organiseren zit in zijn bloed.