Over Ons

Wie benne dut den??

 
Voor velen van jullie bestaat het kermiscommité uit bekende gezichten maar aangezien het inwonersaantal de afgelopen periode toch wel gegroeid is willen we toch even een voorstelrondje doen. Vaak werkt dit drempelverlagend en kunnen we deze mensen ook verwelkomen op de gezelligste kermis van West Friesland. De samenstelling van het comité is soms aan verandering onderhevig, daar is, hoe jammer ook, weinig aan te doen. Maar…….. er staan altijd wel weer andere enthousiastelingen op die de kermis een warm hart toe dragen. Daar gaan we:
 

Ome

Ome, nog steeds onze godfather. Inmiddels al een paar decennia in dienst en behoort daarmee tot de harde kern. Hij gaat over de financiën en wij verdenken hem er wel eens van Zeeuws bloed te hebben. De slogan “geen cent teveel hoor” past hem als een maat pak. Nee zonder dollen, Ome doet dat goed, hij weet precies hoe lang de financiële duimstok is. Ook is hij de voorzitter bij de vergaderingen en heeft als taak het zooitje in het gareel te houden. Als hij begint van “nou kinders nu weer even serieus” weten we dat het te gezellig is.
 

Jaap

Deze Jaap, niet te verwarren met onze vorige Jaap, is sinds twee jaar actief binnen ons comité. Hij is vaak de rust zelve dat is binnen ons comité zeer welkom. Mede door zijn grote schare sociale contacten, waarschijnlijk opgebouwd tijdens de VrijMiBo’s,  zeker een grote aanwinst voor ons comité. 
 

Daan

Daan zit in de vriendenkring van een van de comitéleden en komt niet van het dorp. Sinds 2019 is de kermis koorts bij hem begonnen als vrijwilliger bij de vaartocht en de zeskamp en heeft de afstand tussen Blokker en Midwoud vele malen per fiets afgelegd. ( deels vrij mistig en deels met hoofdpijn)  Sinds dit jaar is hij officieel toegetreden als lid en is overal inzetbaar. Van ringsteken bij de vaartocht tot opbouwen van de zeskamp, ook als barkeeper is hij in zijn element. Daan kijkt ook altijd blij, wat er ook gebeurt, dat is zijn grote kracht.
 

Vonny

Vonny is, voordat ze vorig jaar aansloot bij “Kom Skik Hewwe”, vele jaren actief geweest als vrijwilliger. Tijdens de vaartocht regelde ze altijd iets speciaals lang de sloot en ook bij de zeskamp konden we een beroep op haar doen. Ook heeft zij, samen met Hisse, jarenlang ons kermiscomité als eigenaar van de Spar, gesponsord. Twee jaar geleden bood zij aan om ons te helpen en die kans grepen we meteen aan. Vonny houd, afgezien van Hisse natuurlijk, van gezelligheid en dat is nou precies wat we nodig hebben. 
 

Ilse

Ilse is de vrouw van onze vorige Jaap en weet daardoor precies hoe de kermis in elkaar steekt. Vaak was zij in het verleden getuige van de overleggen die bij haar thuis gehouden werden en heeft waarschijnlijk hoofdschuddend op de bank gezeten. Ilse is onze creatieve denktank en komt vaak met de meest uiteenlopende ideeën. Daarbij komt dat zij door haar horeca ervaring precies weet hoe een kermis moet zijn en dat is van onschatbare waarde.
 

Paul

Paul is onze IT’er. Onder het mom van “alles gaat automatisch maar niets gaat vanzelf” heeft hij zijn handen vol aan het ontwerpen van de flyer en het up to date houden van onze site. Ondanks ons voornemen om het programma ruim op tijd klaar te hebben verandert er altijd iets en kan Paul weer aan de bak. Met behulp van een tas vol Post-it briefjes en door te werken in de nachtelijke uurtjes weet hij het altijd weer voor elkaar te krijgen.
 

LĂ©on

Léon is door zijn vader besmet geraakt met het kermis virus. Als klein jochie stond hij al op de bruggen met ringsteken en ook met opbouwen van de zeskamp was hij van de partij. Twee jaar geleden is hij lid geworden en is overal inzetbaar. Technisch staat hij ook zijn mannetje en loopt vaak over van ideeën. Ook hij is overal inzetbaar, van de vaartocht tot de zeskamp en ook achter de bar staat hij zijn mannetje. Verder zorgt hij er samen met Daan voor dat de jongere generatie ook vertegenwoordigd is wat natuurlijk heel belangrijk is voor de toekomst.
 

Frank

Frank is meer van de technische kant. Hij word gekscherend wel McGyver genoemd omdat er voor elke technische oplossing wel een uitdaging gevonden wordt. (of was het andersom?)En als hij het zelf niet kan heeft hij altijd wel een adresje waar het wel geregeld kan worden. Ook schrijft hij de stukjes voor onze facebook pagina en de Gemeentebode en deze worden, tot zijn eigen verbazing, goed gelezen en gedeeld. En….. ook niet geheel onbelangrijk, hij is de schakel tussen de kermisexploitanten en de kermiscommissie.