Breaking news!

Dat we weer aan een feestje toe zijn weten we al een tijdje en sommigen onder ons zijn al met een aardige inhaalrace bezig. Kom Skik Hewwe gaat daar nog een schepje bovenop doen! Het is ons wederom gelukt een programma in elkaar te draaien met daarin de vaste onderdelen zoals de puzzelvaartocht en de zeskamp maar ook met een paar nieuwe probeersels op de zaterdag. Als jullie het niets vinden meld het dan bij ons maar we denken dat het wel in de smaak zal vallen.

Vrijdagavond hebben we als vanouds de puzzelvaartocht, een evenement dat er zo ingebakken zit dat we hier niets over hoeven te vertellen. Het spreekt voor zich en bijna iedereen in Mid- en Oostwoud heeft deze tocht wel eens gevaren. Na de vaartocht gaan de Petoempers de avond verder muzikaal omlijsten dus dat zit wel goed.

De zaterdag steekt iets anders in elkaar. Zaterdagmiddag beginnen we om 13.00 uur met een Keez-tournooi voor de jeugd vanaf 10 jaar. Dit doen we in de Post en gezelligheid is gegarandeerd! Vorm met je vader, moeder opa of oma een team en ga er met de eerste prijs vandoor!

Diezelfde middag hebben we, hoe is het mogelijk, ook in de Post, een goochelshow voor de jongsten onder ons. Om 14.00 uur zal entertainer en goochelaar Jorrit iedereen versteld doen staan met zijn voorstelling. En wat is er mooier na een goochelshow? Juist, een rondje kermis met papa, mama, opa en oma! Peter, Michel en Ben zullen klaar staan om jullie een fantastische middag te bezorgen.

Verder hebben we gemeend dat de kermis niet zonder kermisborrel kan. De succesvolle borrel op de Knap is helaas niet meer maar daar hebben we een alternatief voor bedacht. Danny en Monique gooien om 19.00 uur de deuren van de Post open waar een weergaloze borrel georganiseerd is voor de jongeren onder ons. Gelijk om 19.00 uur kunnen jullie laten zien hoe soepel jullie in de heupen zijn, een rodeostier zal jullie tot het uiterste drijven. Natuurlijk zal er een leuke prijs zijn voor diegene die de langste tijd neerzet. De borrel zal muzikaal omlijst worden door DJ Sjon Kooy, DJ Ryan Benoir en DJ Star.

Tevens zal er vanaf 16.00 uur een kermisborrel georganiseerd worden bij MOC. Het begint iets eerder dan de borrel in de Post maar dit heeft te maken met het uithoudingsvermogen en bedtijd van de bezoekers. Wij willen het geen rollatorborrel noemen maar de sfeer is iets aangepast op de leeftijd en de drempels zijn verwijderd 😊. Ook de muziek zal aangepast zijn, we hebben 6 cd’s kunnen bemachtigen met “Alle veertig dood”. De gehele omzet van deze borrel komt ten goede van MOC dus je sponsort ongemerkt je cluppie ook nog. Danny en Monique zorgen er voor dat er tussen MOC en de Post een foerageer plek komt voor de inwendige mens, aan alles is gedacht. Om 22.00 uur gaat de tap dicht en kan er verder gefeest worden in de Post.

Helaas is er wegens organisatorische redenen geen kolven, we hopen dat dit volgend jaar wel weer het geval zal zijn.

Zondag gaan we weer met z’n allen zeskampen. Zowel de jeugd als de volwassen kunnen laten zien dat ze het na twee jaar nog niet verleert zijn. We zijn benieuwd welke creaties we dit jaar tegen gaan komen. Speciaal voor de jeugd………….. hou er rekening mee dat, net als voorgaande jaren, het zwembad ook deel uit maakt van de zeskamp!

Natuurlijk zal het Jeu de Boules niet ontbreken, rond 14.00 uur zal dit starten.
Na de zeskamp gaan de Showbusters er voor zorgen dat we vrolijk door kunnen feesten.
Maandag de borrel bij Aad, Marjolein, Bas en Elise. Een begrip in het dorp die volgens ons geen verdere uitleg behoeft.

We denken met dit programma weer een gezellig weekend te kunnen organiseren waarbij plezier en gezelligheid voorop staan (of was het pils en paracetamol? Nou zoiets in ieder geval.)

Tot 24, 25, 26 en 27 juni!!

Jullie kermiscommissie,
Kom Skik Hewwe